Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter profiteert van misstap Robinhood

Inter Moengotapoe profiteert van misstap Robinhood

22/07/2019 02:34 - Frank Finisie

Inter Moengotapoe profiteert van misstap Robinhood

Leo Victor-doelman Kevin Pandooi (l) probeert de bal te vangen voordat Miguel Darson van Inter Moengotapoe erbij kan. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Na de 0-0 van Robinhood tegen Santos en de 3-1 winst van Inter Moengotapoe op Leo Victor is de spanning te snijden in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het verschil tussen Robinhood en Inter slechts één punt.

In het Franklin Essed Stadion kwam Inter Moengotapoe zondagavond na zestien minuten op voorsprong. Cerezo Haabo schoot de 1-0 uit een vrije trap via de muur binnen. Ondanks kansen voor beide teams werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

Na de rust was het spel aantrekkelijker. Beide ploegen gingen vol in de aanval. In de 54ste minuut schoot doelman Obrendo Huiswoud een penalty in; 2-0. Die was toegekend nadat Haabo in het strafschopgebied onderuit was gehaald.

De vreugde in het kamp van Inter Moengotapoe was van korte duur, want vijf minuten later maakte Albert Nibte de aansluitingstreffer fraai uit een vrije trap; 1-2. Echter, Inter Moengotapoe had het laatste woord. De ingevallen Chamille Eduard schoot een niet goed weggewerkte bal hard in; 3-1.

Coach Jozef Joekoe zei getraind te hebben op de sterke en minder sterke kanten van Leo Victor. "En dat heeft dit resultaat met zich meegebracht." Volgens hem is Inter Moengotapoe afhankelijk van Robinhood om kampioen te worden. "Maar dan moeten wij ook wel de resterende twee wedstrijden winnen en hopen dat Robinhood punten laat liggen."

Etienne Remak, trainer van Leo Victor, gaf toe dat  Inter Moengotapoe verdiend heeft gewonnen. "Mijn jongens hebben niet gedurfd, ze trapten de ballen weg en dat is Leo Victor niet", oordeelde de coach. Door het verlies blijft Leo Victor op 65 punten en kan de ploeg geen kampioen meer worden. Robinhood leidt met 72 punten, Inter heeft er 71.

Overige uitslagen:  Notch - Papatam 3-1; ACoconut - Botopasi 3-1; Santos - Robinhood 0-0; Transvaal - Broki 1-1; West United - Voorwaarts 2-0; WBC - Nishan '42 3-0; PVV - SNL 2-1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina