Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Directeur Santo Boma met verplicht verlof

Directeur Santo Boma met verplicht verlof

22/07/2019 09:52 - Jason Pinas

De Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma.

De Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De directeur van de Centrale Penitentiaire Inrichting (PI) Santo Boma, Otmar Ling, is vrijdag met verplicht verlof gestuurd door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Aansluitend daarop gaat hij met pensioen. Volgens ingewijden wilde Ling graag doorgaan met het werk. Zijn verzoek om dienstverlenging is echter afgewezen door de minister.

Wendel Pinas, hoofd voorlichting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, weerspreekt dat Ling is ontheven uit zijn functie. "Hij heeft de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt en had in 2018 al verlenging gehad. Deze keer is dat niet gebeurd. Dat is een bevoegdheid van de minister, maar er is geen sprake van ontheffing."

Ook Ling beaamt dat er geen sprake is van ontheffing. Hij zegt dat de zaak in goed overleg met de bewindsman is afgehandeld. Omdat zijn verlenging tot oktober dit jaar duurt is hem gevraagd om zijn verlof op te nemen. Dit, omdat hij plaats moet maken zodat anderen de ruimte krijgen om door te groeien. 

"Het departement wil geen belemmering voor carrière- en doorgroeimogelijkheden van functionarissen. Men heeft me dus gevraagd om mijn verlof op te nemen. Ik kan me terugvinden daarin" zegt Ling aan de krant. De officiële overdracht vindt maandag plaats.

De directeursfunctie zal dan worden overgenomen door Aniel Ramadhin, die al in deze functie heeft gewerkt bij de PI Duisburglaan. Gustaaf Galant wordt de nieuwe onderdirecteur. Joyce Pane-Alfaisi zal voorlopig waarnemen bij de PI Duisburglaan. "Ik heb nooit geweigerd om over te dragen. Dat is niet waar" ontkracht Ling eerdere berichten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina