Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diabetescentrum danst diabetes weg

Diabetes Educatiecentrum danst diabetes weg

22/07/2019 04:21 - Amanda Palis

Diabetes Educatiecentrum danst diabetes weg

Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - Op de tonen van ‘Heb je even voor mij’ van Sabaku gaan meer dan 75 deelnemers los tijdens de dansbathon van Stichting Diabetes Educatiecentrum in het Olympic House zaterdagmiddag.

"Met dansen voelt bewegen niet aan als een straf. Het is een feest en wij houden van feesten en dansen", zegt Elisabeth van Eer-Berggraaf, bestuurslid van de stichting. De dansbathon werd voor de 29ste keer georganiseerd. Stichting Diabetes Educatiecentrum hoopt met dit dansfestijn mensen er niet alleen van bewust te maken dat zij aan hun gezondheid moeten werken, maar dat gezond willen zijn een streven moet worden.

Van Eer-Berggraaf: "Wereldwijd is diabetes een groeiend probleem. In Suriname is er sprake van een drie- tot viervoudige stijging. Met deze dansbathon willen we mensen laten zien dat bewegen ook op een gezellige manier kan." Het op tijd innemen van medicamenten, bewegen en goed eten zijn belangrijke voorwaarden voor mensen met diabetes.

"Met onze kleine bevolking is het al moeilijk mensen zover te krijgen om zich aan deze voorwaarden te houden. En met het toenemen van deze chronische ziekte krijgen we nog meer complicaties zoals dialyse en amputaties. We willen dit soort bewegingsactiviteiten zeker vaker organiseren, maar niet altijd zijn de middelen en menskracht beschikbaar."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen