Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd

22/07/2019 18:51

Cristiano Ronaldo gaat vrijuit en wordt niet vervolgd voor zijn vermeende verkrachtingszaak.

Cristiano Ronaldo gaat vrijuit en wordt niet vervolgd voor zijn vermeende verkrachtingszaak.  

LAS VEGAS - Cristiano Ronaldo wordt in de Verenigde Staten (VS) niet aangeklaagd voor een vermeende verkrachting. Een vrouw beweerde vorig jaar dat ze in 2009 was misbruikt door de Portugese stervoetballer.

De aanklager in Las Vegas heeft maandag bekendgemaakt dat er geen aanklacht zal worden ingediend tegen Ronaldo. Er kan niet onomstotelijk bewezen worden dat de aanvaller van Juventus schuldig is aan verkrachting. Daardoor ontloopt de 33-jarige Ronaldo een mogelijk zware sanctie. De maximale gevangenisstraf voor seksueel misbruik in de staat Nevada is levenslang.

Er loopt in de VS nog wel een civiele zaak tegen Ronaldo vanwege de vermeende verkrachting. Hierin kan hij niet veroordeeld worden tot een gevangenisstraf, hooguit tot een geldboete. Kathryn Mayorga beweerde in september vorig jaar dat ze in 2009 door Ronaldo was verkracht in een hotelkamer in Las Vegas. De sterspeler vierde daar vakantie na afloop van het voetbalseizoen.

Volgens Mayorga zou Ronaldo haar zwijggeld van ruim driehonderdduizend euro hebben betaald, maar ze vond jaren later dat de Portugees toch een straf verdiende. Ronaldo heeft de beschuldiging altijd fel ontkend. "Verkrachting is een afschuwelijke misdaad die indruist tegen alles wat ik ben en waar ik in geloof", zei hij vorig jaar. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen