Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond gepensioneerden wil beleggen

Bond gepensioneerden wil beleggen

22/07/2019 00:07 - Merredith Bruce

Voorzitter Renate Wouden-Bhugwandass van de BBGO.

Voorzitter Renate Wouden-Bhugwandass van de BBGO. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil gaan beleggen. Dit is volgens voorzitter Renate Wouden-Bhugwandass opgenomen in zijn vijfjarenplan. Op welke manier dat zal gebeuren, moet nog worden onderzocht.

"Het heeft allemaal te maken met de groei van je organisatie. Je zult naar mogelijkheden moeten uitkijken om zelf te verdienen en daarmee meer te kunnen doen voor je leden", zegt Wouden-Bhugwandass.

De Ware Tijd sprak haar vrijdag bij de ondertekening van een leningsovereenkomst door de BBGO met Godo Bank. Er is op die dag ook een overeenkomst getekend dat leden nu meer kunnen lenen; SRD 6.000 in plaats van SRD 4.000 per lid.

De voorzitter zei bij die gelegenheid dat het niet de bedoeling is om een leencultuur te vestigen of aan te moedigen. Dat is de reden waarom er alternatieven worden bekeken om zelfvoorzienend te zijn. Wekelijks kloppen er zo een acht leden aan voor een lening, zegt Wouden-Bhugwandass.

August Boldewijn, lid van de raad van advies van de BBGO, zei vrijdag dat hij al lang met de gedachte van beleggen speelt. "Wat we zullen beleggen moet voldoende rendement opleveren om de zwakke positie van onze leden, die afhankelijk zijn van pensioenen van de overheid, op te krikken."

Hij gelooft in de groeipotentie van de organisatie om een instelling te worden die in staat zal zijn om door eigen investeringen zichzelf in stand te houden en daarmee zelf kan voorzien in de financiële middelen voor haar leden. Boldewijn stelde dat hij zich voor het beleggen al heeft georiënteerd bij lokale banken. Hij zal zich ook bij de Pensioenfondsen in Nederland oriënteren die de bond eventueel zullen assisteren in deze zaak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina