Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bezorgdheid over Ramjaneeschool

Bezorgdheid over Ramjaneeschool in Nickerie

22/07/2019 21:39 - Beta Debidien

Directrice Hanna Klaverweide en jeugdparlementariër Mohamad Abdul wijzen naar de omgevallen omrastering van de school.

Directrice Hanna Klaverweide en jeugdparlementariër Mohamad Abdul wijzen naar de omgevallen omrastering van de school. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De directie van de lbo Ramjaneeschool in Nickerie is bezorgd. De school verkeert in slechte conditie, heeft verouderd lesmateriaal en onvoldoende meubilair van matige kwaliteit. Bovendien is de omrastering omgevallen.

Directrice Hanna Klaverweide maakt zich zorgen over vernieling van onder meer schoolmeubilair door leerlingen. Ze heeft aan het begin van het schooljaar nieuwe tafels en stoelen aangevraagd. "Jammer genoeg hebben wij pas aan het einde van het schooljaar zes tafels en stoelen gekregen. Die hebben wij nu gereserveerd voor het nieuwe schooljaar."

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wil dat de school de kapotte tafels en stoelen zelf herstelt. "We zijn ermee begonnen, maar dat lukt echt niet, omdat de leerlingen van het eerste leerjaar in de oriëntatiefase zitten en niet in staat zijn het herstelwerk te doen."

De school dient elk jaar een begroting in, "maar we hebben nog geen middelen ontvangen van het ministerie." Ook de computers moeten nagekeken worden. Niet alle kinderen hebben het materiaalgeld van SRD 250 per schooljaar betaald, omdat de ouders het niet kunnen opbrengen.

"Wij hebben ze alle ruimte gegeven om te voldoen aan hun verplichtingen. We gaan drastische maatregelen treffen, bijvoorbeeld door hen geen schoolresultaat te geven." Dit schooljaar is begonnen met 180 leerlingen waarvan er 125 zijn overgebleven. Volgens de directrice geven ouders uiteenlopende redenen waarom kinderen voortijdig afhaken.

Jeugdparlementariër Mohamad Abdul heeft de problemen van de school aangehoord, hij wil dat het ministerie deze oplost. "We zeggen dat er geen middelen zijn, maar er gebeuren wel andere dingen", zegt hij veelbetekenend. "Als de minister voor een massameeting naar Nickerie kan komen, dan moet ze ook in staat zijn om een werkbezoek aan de scholen te brengen. Ik denk niet dat een massameeting belangrijker is dan het werk dat ze op zich heeft genomen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina