Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa wint ook tweede sprint in Italië

Tjon En Fa wint ook tweede sprint in Italië

21/07/2019 05:18 - Terence Oosterwolde

Tjon En Fa wint ook tweede sprint in Italië

Jaïr Tjon En Fa (boven) won ook zaterdag de sprint in Italië. Foto: collectie Jaïr Tjon En Fa  

PARAMARIBO - Na het winnen van de 200 meter sprint donderdag tijdens de derde International Piceno Sprint Cup, heeft de Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa ook zaterdag succes geboekt in Italië. Hij won namelijk de tweede Grand Prix Città di Ascoli Piceno.

Tjon En Fa heeft zaterdag keihard moeten werken voor de overwinning op de 200 meter sprint. Bij een temperatuur van zo een dertig graden Celsius vergde het veel van hem, maar uiteindelijk was hij succesvol. De Surinamer verliet Italië als dubbele sprintkampioen.

Aanvankelijk was hij ook opgebracht voor de keirin. "Maar die heb ik niet meer gereden. Mijn coach vond het niet nodig. Het was beter om te rusten, want de sprint was zwaar", vertelt hij de Ware Tijd. Tijdens de derde International Piceno Sprint Cup was hij vrijdag vijfde geworden op de keirin.

In Italië reed Tjon En Fa beide class 2-wedstrijden als lid van het UCI-WCC-team. Hij zit al enkele maanden in het World Cycling Centre (WCC) in Aigle, Zwitserland waar hij tot en met december participeert in een high-level trainingskamp.

De races in Italië gebruikte Tjon En Fa als voorbereiding op de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru, Lima. Hij vliegt donderdag vanuit Zwitserland naar Peru. Zijn coach Antonio Dieguez arriveert vrijdag vanuit Miami. De sprint is op 2 en 3 augustus en de keirin op 4 augustus. Het baanwielrennen wordt gehouden in Villa Deportiva Nacional - Videna.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina