Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Irvin Hoost wint heat op WK-zwemmen

Irvin Hoost wint heat op WK-zwemmen

21/07/2019 07:01 - Terence Oosterwolde

Irvin Hoost wint heat op WK-zwemmen

Irvin Hoost krijgt instructies van coach Yash Daryanani. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Irvin Hoost heeft zondag bij de start van het onderdeel zwemmen zijn serie gewonnen op de achttiende wereldkampioenschappen. In heat drie van de 50 meter vlinderslag tikte de Surinamer als eerste aan in 25,97 seconden. Daarmee werd hij 66ste in het deelnemersveld van 94 man.

In zijn serie stak Hoost in Gwangju met kop en schouders boven de overige negen zwemmers uit. De Guyanees Leon Seaton werd tweede in 28,54 seconden. Izzeldin Ibrahim van Sudan (28,62), Jefferson Kpanou van Benin (28,72), Edgar Iro van Maleisië (29,40), Shawn Dingilius Wallace van Palau (30,39), Cedrick Niyibizi van Rwanda (30,92), Charly Ndjoume van Kameroen (31,71), Houssein Gaber Ibrahim van Djibouti (31,74) en Hassan Tareq Hassan Baidar van Yemen (34,70) bezetten plekken drie tot en met tien.

Hoost zei bij zijn vertrek uit Suriname dat zijn voorbereiding "niet de beste" is geweest, "maar toch wel goed. So I will give it my all!" beloofde hij in gesprek met de Ware Tijd. Zijn tweede nummer, de 100 meter vlinderslag, zwemt hij vrijdag. Evita Leter is maandag de tweede Surinamer die in actie komt. Ze zwemt de 100 meter schoolslag. Later in de week staan Renzo Tjon A Joe en Xiomara Getrouw op de startblokken. Het viertal wordt gecoacht door Yash Daryanani. In de delegatie zit ook zwembondsbestuurslid Saskia Bendter.

De Amerikaan Caeleb Dressel (heat 8) en Andrii Govorov van Ukraïne (heat 10) waren zondag de enigen die in de series onder de 23 seconden doken. Beiden registreerden in hun respectieve heat een identieke tijd van 22,84 seconden. De rest van de veertien zwemmers die zich plaatsten voor de halve finales zwommen in de 23 seconden. Dylan Carter van Trinidad en Tobago (23,33) ging met de achtste tijd over naar de halve finale. Hij werd tweede in de achtste serie achter de Amerikaan Michael Andrew (23,09).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina