Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Controle op motivatiegesprekken'

‘Controle op motivatiegesprekken op scholen’

21/07/2019 09:59 - Lloyd Djendje

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Kelvin Koniki.

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Kelvin Koniki. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Motivatiegesprekken zijn goed, maar scholen moeten wel waakzaam blijven, zegt de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Kelvin Koniki. Niet dat hij op de hoogte is van calamiteiten maar uit voorzorg. Volgens hem is het handig om de achtergrond van motivators goed na te gaan. “Let op hun profiel en gedrag op social media, hun achtergrond en de impact in de samenleving.”

Koniki zegt dat niet alleen voor kinderen, maar in sommige gevallen ook voor ouders motivatie nodig is. De overheid moet beleid maken en de scholen moeten dat uitvoeren, stelt hij. Jongeren moeten streven naar wijsheid voor een georganiseerd leven en gepaste wetenschap beoefenen voor georganiseerde kennis.

Om daarop gefocust te blijven is het volgens hem goed dat zij door anderen met meer ervaring worden gemotiveerd. "Het zijn wij jongeren die ons land moeten helpen opbouwen. Wij zullen allemaal vroeg of laat bepalend zijn voor de welvaart en het welzijn van onszelf en anderen in Suriname. Dit alles zullen wij bereiken door te werken aan een educatief gericht persoonlijk ontwikkelingsplan", zegt de NJP-voorzitter. Hij ziet motivatie als het allerbelangrijkste ingrediënt voor succes. Een ingrediënt dat persoonsgebonden is.

Het beleid van het NJP ten aanzien van motivatiesessies is dat de leden zich geroepen voelen om andere jongeren moed in te spreken. "Iedereen kan en mag een beroep op ons doen", zegt Koniki. Alle jeugdparlementariërs hebben de taak en zijn bevoegd om hun doelgroep te motiveren. "Wij hebben wel als plicht om ons te gedragen naar de voorbeeldfunctie waarin onze jongeren ons geplaatst hebben." Als voorzittter van het NJP heeft Koniki motivaties gehouden op scholen in Paramaribo en het binnenland en in kindertehuizen in de hoofdstad.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina