Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buza betreurt tragisch omkomen Franse militairen

Buza betreurt tragisch omkomen Franse militairen

21/07/2019 08:47

Het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken. Foto: DeBoodschap.today  

PARAMARIBO - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) betreurt het omkomen van drie Franse militairen donderdag in het grensgebied. Een vierde militair ligt in het ziekenhuis. Buza betuigt namens de regering zijn innige deelneming aan de Franse overheid en samenleving, meldt het NII.

De Franse militairen kwamen donderdag om het leven te Papaiston dicht bij Maripasula. Zij waren bezig met oriëntatiewerkzaamheden in het gebied in verband met illegale goudwinning. Volgens de informatie van Buza gebeurde het incident in het binnenland van Frans-Guyana, ongeveer veertig tot zestig kilometer verwijderd van de grensplaats Maripasula.

De bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking voor ontwikkeling van het gebied is constructief verlopen. Er wordt verwacht dat over niet al te lange tijd tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te geraken, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen