Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bokslegende Pacquiao pakt nieuwe wereldtitel

Bokslegende Pacquiao pakt nieuwe wereldtitel

21/07/2019 13:00

Het bloed spat rond wanneer Manny Pacquiao (r) Keith Thurman vol raakt.

Het bloed spat rond wanneer Manny Pacquiao (r) Keith Thurman vol raakt. Foto: AFP  

LAS VEGAS - Manny Pacquiao (40) heeft zaterdag in Las Vegas de wereldtitel weltergewicht van de WBA gepakt. De veertigjarige Filipijn is daardoor in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen (geweest).

Pacquiao werd na twaalf rondes door de jury als winnaar aangewezen na zijn gevecht met titelhouder Keith Thurman. Twee juryleden gaven de partij met 115-112 aan Pacquiao en het derde jurylid koos met 114-113 voor de Amerikaan.

Eerder pakte Pacquiao wereldtitels in het veder-, super veder-, bantam-, super bantam-, licht-, licht welter- en super weltergewicht. De veteraan is de eerste bokser die in zo veel klassen een wereldtitel in bezit heeft gehad.

Pacquiao is daarnaast de oudste wereldkampioen ooit in het weltergewicht. Het was de 71ste partij uit zijn carrière, waarvan hij er 62 won en zeven verloor. Twee keer eindigde een gevecht onbeslist.

Eén van de nederlagen was tegen Floyd Mayweather in 2015, wat toen het 'Gevecht van de Eeuw' werd genoemd. Daarna ging hij met pensioen om zich op zijn politieke loopbaan te richten, maar een jaar later maakte de senator zijn rentree als bokser. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina