Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veel interesse voor opleidingen AZP

Veel jongeren geïnteresseerd in opleidingen AZP

20/07/2019 07:03 - Amanda Palis

Er was vrijdag op het AZP-terrein veel belangstelling voor de open dag van het educatiecentrum.

Er was vrijdag op het AZP-terrein veel belangstelling voor de open dag van het educatiecentrum. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Mensen hebben nog hart voor de zorg en het doet goed om te zien dat ook jongeren er interesse voor hebben, want de opkomst is eigenlijk boven verwachting geweest.” Dit zei Helima Poese, manager van het Educatiecentrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), vrijdag over de eerste open dag van het centrum.

Al ver vóór de opening om negen uur 's morgens stonden zowel leerlingen van voj- en vos-scholen als medische studenten bij de poorten van het educatiecentrum. Poese vermoedt dat er meer dan honderd geïnteresseerden zijn langsgekomen voor informatie over de opleidingen en een rondleiding bij verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

"Met de rondleiding willen wij niet alleen een beeld geven over hoe het er allemaal uitziet en wat je precies zal aantreffen, maar ook de interesse verder aanwakkeren." Het instituut biedt uiteenlopende opleidingen. Het educatiecentrum wil in oktober dit jaar of in januari 2020 beginnen met opleidingen voor operatieassistent en medische beeldvormende radiotherapie (MBR).

Hiermee zou het tekort bij het AZP van opgeleid personeel kunnen worden teruggedrongen. "Binnen de opleiding operatieassistenten hopen wij zowel operatie- als anesthesiemedewerkers op te leiden. Bij radiotherapie is er tekort aan vooral laboranten. Daar is bekwaam personeel voor nodig om patiënten te begeleiden als zij komen voor bestralingen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina