Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studenten AHKCO blij met presentatie Mandela Day

Studenten AHKCO blij met presentatie op International Mandela Day

20/07/2019 08:48 - Jason Pinas

Studenten AHKCO blij met presentatie op International Mandela Day

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Studenten van de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs (AHKCO) waren donderdag onder de indruk van een lezing in verband met International Mandela Day op 18 juli, die in 2009 is ingesteld door de Verenigde Naties. De beroemde Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder Nelson Mandela is geboren op 18 juli 1918. De internationale dag is bedoeld om wereldwijd mensen op te roepen zich in te spannen voor de wereldvrede door 67 minuten lang onbaatzuchtig een ander te dienen.

In dit kader heeft het Bureau Gender Aangelegenheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeend de tweede- en derdejaarsstudenten van AHKCO meer informatie te geven over gendergelijkheid in Suriname. Daarnaast heeft Judith Brielle, vertegenwoordiger van het Bevolkingsfonds van de VN een presentatie gegeven over zaken die Mandela heeft gerealiseerd als president, advocaat en activist.

"Ik heb zijn huis mogen zien en ook waar hij in de gevangenis heeft gezeten. Als je die dingen ziet dan besef je dat het niet gemakkelijk was", vertelde Brielle, terwijl de studenten aandachtig luisterden. Ze benadrukte dat Mandela een belangrijke voorvechter was van gendergelijkheid en ook heeft gestreden tegen armoede. De enthousiaste reacties van de groep bleven niet uit.

Judith Kariodrono, hoofd Bureau Genderaangelegenheden, is blij met de discussie die is losgekomen na de presentatie. Ze kijkt tevreden terug omdat dàt de bedoeling was. Er is speciaal gekozen voor deze groep studenten omdat ze in de leer zijn om journalisten en communicatiedeskundigen te worden. "Ze zijn dus de juiste groep om de informatie op een goede manier over te brengen aan de rest van de gemeenschap", aldus Kariodrono. Net als Brielle wil ze dergelijke sessies vaker organiseren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina