Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schaakster Kaslan sluit Zonal af als achtste

Schaakster Catherine Kaslan sluit Zonal af als achtste

20/07/2019 20:02 - Terence Oosterwolde

Schaakster Catherine Kaslan sluit Zonal af als achtste

Catherine Kaslan (r) wist als achtste te eindigen in het Campeonato Zonal. Foto: Surichess  

PARAMARIBO - Catherine Kaslan is zaterdag als achtste geëindigd in het Campeonato Zonal 2.3 Femenino 2019. De Surinaamse schaakster verloor in Cartagena, Colombia haar slotpartij. Rosangela dos Ramos sloot het toernooi af als 21ste. Er waren 25 deelneemsters.

Kaslan had in Hotel Astra Suite ongeslagen koploper Yerisbel Miranda Llanes van Cuba tegenover zich. De Surinaamse Woman Fide Master (Fide-rating 1846), spelend met de witte stukken, verloor de partij. Daardoor legde de Cubaanse Woman International Master zonder verlies beslag op het kampioenschap. Miranda Llanes (2311), die met 7,5 punt eindigde, was bij de start ook als nummer 1 geplaatst.

Kaslan, die bij de start een ranking had van elf, viel door het verlies terug van de vijfde naar de achtste plaats, maar voldeed aan de verwachting van voorzitter Frank Lo Kim Lin van de schaakbond. Hij had een plek in de top tien geprojecteerd. Kaslan sloot het toernooi af met vijf punten. De Surinaamse tiener won drie partijen, speelde vier remise en verloor twee keer. Haar andere nederlaag kwam in de vijfde ronde tegen de Colombiaanse Laura Guardo (1846).

Dos Ramos, meervoudig schaakkampioen van Suriname, eindigde op de 21ste plaats. Bij de start van het toernooi was de Surinaamse WFM als dertiende ingedeeld. In haar laatste ontmoeting won Dos Ramos van hekkensluiter Juliana Sofa Rico Velasco van Colombia (1087), waardoor ze op vier punten kwam. Ze won twee keer, speelde twee keer remise, inclusief tegen kampioen Miranda Llanes in de eerste ronde, verloor vier keer en had een bye.

Na Miranda Llanes eindigden WIM Ingris Rivera (2174) en Woman Grand Master Beatriz Irene Franco Valencia (2147), beiden van Colombia, als nummer twee en drie met elk zeven punten. Rivera versloeg de Cubaanse WGM Oleiny Linares Napoles (2253), terwijl Franco Valencia van landgenote, WCM Maria Jose Rosado Perez (1801), won. Rivera en Franco Valencia leden beiden één nederlaag; die kwam in de zesde ronde.

Top 10: 1. Miranda LLanes 7,5 punten; 2. Rivera 7; 3. Valencia 7; 4. WIM Tania Regla Hernandez Alvarez (Costa Rica) 6; 5. WFM Olga Leticia Gamboa Alvarado (Costa Rica) 5,5; 6. Cristina Ocampo (Col) 5,5; 7. CM Rachel Miller (Jam) 5,5; 8. WFM Kaslan 5; 9. WCM Rosana Hoyos Garces (Col) 5; 10. WCM Alba Munoz (Pan) 5; 21. WFM Dos Ramos 4 punten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina