Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Britse politie onderschept ruim 100 kilo goud

Ruim 100 kilo goud onderschept in Engeland

20/07/2019 22:09

Er wordt vermoed dat er een Zuid-Amerikaans drugskartel achter de onderschepte lading goud zit.

Er wordt vermoed dat er een Zuid-Amerikaans drugskartel achter de onderschepte lading goud zit. Foto: Sky News  

LONDEN - De politie heeft op luchthaven Heathrow in Londen 104 kilogram goud in beslag genomen, met een geschatte waarde van bijna 4,5 miljoen euro, meldden Britse media zaterdag. Vermoedelijk heeft de zending goud te maken met een Zuid-Amerikaans drugskartel, zegt de politie.

Het goud was met een privévliegtuig van Venezuela naar de Kaaiman-eilanden gebracht en had via Londen verder vervoerd moeten worden naar Zwitserland.

Het goud maakt nu deel uit van een onderzoek van de Kaaiman-eilanden naar een witwasoperatie. De autoriteiten proberen erachter te komen waar de goudschat oorspronkelijk vandaan kwam. De lading werd vorige maand al onderschept, maar het nieuws is nu pas naar buiten gekomen.

Het goud was verdeeld in verschillende klompjes, waaronder ook die in hartvorm. "Het inbeslagnemen van grote hoeveelheden geld of goud uit de macht van criminele netwerken, raakt ze waar ze het het meeste voelen: in de portemonnee", aldus grenswachter Nick Jariwalla tegenover de Britse nieuwszender Sky News. De Telegraaf

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina