Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Para heeft nieuw gezondheidscentrum

Nieuw gezondheidscentrum voor Para

20/07/2019 21:47 - Cheflin Paulus

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en parlementariër Jennifer Vreedzaam onthullen het naambord van het eerste gezondheidscentrum van de RGD te Onverwacht in Para.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en parlementariër Jennifer Vreedzaam onthullen het naambord van het eerste gezondheidscentrum van de RGD te Onverwacht in Para. Foto: dWT  

ONVERWACHT - “Wat tijdens de hoorzittingen werd gevraagd is eindelijk gerealiseerd. De behoefte om hier een gezondheidscentrum te hebben was altijd enorm. Ik kan u niet zeggen hoe blij wij zijn met de oplevering.” Dit zei Armand Jurel, districtscommissaris (dc) van Para vrijdag bij de officiële opening van het eerste gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Onverwacht in Para.

De dc verwacht dat het centrum een tijd- en kostenbesparend effect zal hebben voor de Paranen. Ze hoeven nu niet meer naar Paramaribo of Lelydorp voor directe gezondheidzorg. Daarmee besparen ze onder andere op vervoer. Er werken vijf artsen die worden ondersteund door zeven A-verpleegkundigen. Het team staat onder leiding van Shoestrya Joella.

Een van de moeilijke stappen om alles klaar te krijgen voor het functioneren van het team was volgens Joella het aantrekken van personeel. Het gezondheidscentrum heeft behalve spreekkamers een laboratorium, een apotheek en een kindvriendelijke behandelruimte. Het gebouw heeft nog niet alle medische apparatuur om optimaal te draaien. 

Er is voor 1,2 miljoen US dollar in geïnvesteerd in het medisch centrum in Para, het enige in het zuiden van Suriname vanaf Lelydorp. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid noemt de ingebruikname een mijlpaal. Binnen het Health Sector Support Programma is dit het tweede centrum van de zeven die gepland zijn. Het derde centrum wordt volgende week in Nickerie in gebruik genomen en over zes tot zeven weken volgt er één aan de Limesgracht in Paramaribo.

Parlementariër Jennifer Vreedzaam van de vaste parlementaire commissie Volksgezondheid was bij de ceremonie. Ze beloofde dat zij de transformatie van de gezondheidszorg in Para meer zal ondersteunen. Ook wil zij zich in het parlement inzetten om zoveel mogelijk te bereiken op het gebied van volksgezondheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina