Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint overtuigend van Antigua en Barbuda

Meisjes U20-voetbalselectie heeft zelfvertrouwen terug

20/07/2019 01:36 - Marciano Millerson

Het nationale U20-vrouwenteam boekte een ruime 5-0-zege op Antigua en Barbuda.

Het nationale U20-vrouwenteam boekte een ruime 5-0-zege op Antigua en Barbuda. Foto: collectie Aisa Smit  

PARAMARIBO - De U20-vrouwenvoetbalselectie van Suriname heeft eindelijk het zoet der overwinningen kunnen smaken in de kwalificatie voor het Concacaf-kampioenschap. Het nationaal team zegevierde vrijdagavond dankzij vier doelpunten van goaltjesdief Orthea Riley en een eigen doelpunt van Tyanna Simon met 5-0 over Antigua and Barbuda.

Suriname herstelde zich goed na de nederlagen tegen Saint Lucia (3-4) en Bermuda (1-6). Mede door deze verliespartijen was plaatsing voor de knock-outfase van het Concacaf-kampioenschap niet meer mogelijk. Bondscoach Aisa Smit: "We zijn met de instelling gegaan dat we niet met lege handen terugkeren."

Ze verzucht dat deze instelling in de voorgaande wedstrijden ontbrak. "Sowieso moest dit eerder, want ze hebben getoond dat ze kunnen voetballen." Volgens Smit is vrijdagavond het spelplan goed tot uiting gekomen "en ze namen hun eigen verantwoordelijkheid". Wel meende de oefenmeester dat de omschakelmomenten van verdediging naar aanval en de balcirculatie beter konden.

Zij en de rest van de technische staf zijn tevreden en zien deze ontmoeting als een goede voorbereiding op de wedstrijd tegen Guyana. "Ze zijn gemotiveerd. Het zelfvertrouwen is weer aanwezig." Smit denkt dat deze overwinning de meisjes heeft opgepept voor de laatste groepsontmoeting zondagmiddag tegen het gastland. "We gaan hoopvol de wedstrijd tegemoet."

Smit ziet het treffen met het buurland als een goed meetmoment, omdat Guyana overwegend speelt met voetbalsters die in Canada op een voetbalschool zitten. De bondscoach zal de winnende formule van vrijdagavond wederom toepassen. Het is de bedoeling dat Suriname hogerop gaat verdedigen en de dieptepasses van de tegenstander zal proberen weg te werken. "Bij balverovering moeten wij meteen omschakelen naar de aanval om vanuit het centrum de diepte op te zoeken en te scoren, omdat we snelle aanvalsters hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina