Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schaaktoernooi Colombia: Kaslan in top vijf

Kaslan in top vijf Campeonato Zonal

20/07/2019 03:03 - Terence Oosterwolde

Kaslan in topvijf Campeonato Zonal

Catherine Kaslan (rechts) heeft zich genesteld in de top vijf. Foto: Surichess  

PARAMARIBO - Met zaterdagochtend nog de taaie dobber tegen de Cubaanse Woman International Master Yerisbel Miranda Llanes (6,5 punten) voor de boeg, bezet de Surinaamse Woman Fide Master Catherine Kaslan de vijfde plek met vijf punten. Met drie punten is Surinames andere deelneemster, WFM Rosangela dos Ramos, 22ste in het Campeonato Zonal 2.3 Femenino 2019.

Aan het toernooi doen 25 schaaksters mee. Miranda Llanes voert de ranglijst ongeslagen aan met 6,5 punten. Na haar remise in de eerste ronde tegen Dos Ramos, won ze van de Colombiaanse Woman Candidate Master Rosana Hoyos Garces en de Jamaicaanse CM Rachel Miller, volgde een remise tegen de Colombiaanse WIM Ingris Rivera, bond ze de Costaricaanse WFM Olga Leticia Gamboa Alvarado en de Colombiaanse Woman Grand Master Beatriz Irene Franco Valencia aan de zegekar, deelde ze de punten met de Costaricaanse WIM Tania Regla Hernandez Alvarez, voordat ze haar laatste partij tegen de Cubaanse WGM Oleiny Linares Napoles in winst omzette.

Miranda Llanes kan zich tegen Kaslan geen misstappen veroorloven; Hernandez Alvarez (tweede), Rivera (derde) en Franco Valencia (vierde) hijgen in haar nek. Het achtervolgende trio heeft elk zes punten en kan dus nog met de hoofdprijs vandoor gaan. Kaslan volgt daarna met vijf punten en heeft zes schakers achter zich met een halve punt minder. De Surinaamse pakte haar punten tegen de Colombiaanse Manuela Gomez Saenz (winst), Linares Nappoles (remise), WIM Maria Elena Rodriguez Arrieta (remise), WCM Maria Jose Rosado Perez (remise), WCM Hoyos Garces (remise), Angie Paula (winst) en Aura Jaraba Andrade (winst). Haar enige nederlaag leed ze in de vijfde ronde tegen de Colombiaanse Laura Meli Gomez Guardo.

Na de remise tegen WIM Miranda Llanes, volgde voor Dos Ramos een remise tegen Paula, verloor ze van Jaraba Andrade, won ze van Gomez Saenz, moest ze haar meerdere erkennen in Caballero Marrugo Maria Jose,werd ze geklopt door WCM Alba Munoz, had ze een bye in de zevende ronde en verloor ze van Rosado Perez. Dos Ramos speelt zaterdag haar slotpartij tegen de Colombiaanse Juliana Sofia Rico Velasco, die hekkensluiter (25ste) is met anderhalve punt. De laatste ronde van het Campeonato Zonal vangt om elf uur 's morgens Surinaamse tijd aan. Als doel voor Dos Ramos en Kaslan zette de Surinaamse Schaakbond dat ze hun Fide-rating verbeteren. De WFM's hebben ratings van 1846 (Kaslan) en 1822 (Dos Ramos).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina