Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruckers en Yellow Birds zege verwijderd van finale

Ruckers en Yellow Birds zege verwijderd van basketbalfinale

19/07/2019 23:19 - Guillano Bruce

Jason Fisher van Ruckers wordt op weg naar de basket gehinderd door Lagwijn Brondenstein (6) van De Schakel.

Jason Fisher van Ruckers wordt op weg naar de basket gehinderd door Lagwijn Brondenstein (6) van De Schakel.  

PARAMARIBO - De basketballers van Ruckers en Yellow Birds moeten nog één keer winnen om de finale te bereiken in de play-off van de mannenhoofdklasse. Ze versloegen in game 3 van de halve finales respectievelijk De Schakel (104-57) en SCVU (59-56) en gaan daardoor beide met 2-1 aan de leiding in de best-of-five.

Ruckers had donderdagavond in de Anthony Nesty Sporthal geen kind aan De Schakel. Nadat Haile Sumter de score opende en De Schakel via Elray Ritfeld meteen antwoordde, ging Ruckers op een furieuze 26-6 run waarmee het aan het einde van de eerste periode een 28-8 voorsprong nam. Daarmee was de basis gelegd voor de overwinning.

Het team ging bij de rust met 55-24 aan de leiding en koesterde aan het einde van de derde periode al een 78-41 voorsprong. Maar pas toen Gylan Watamaleo in de slotseconden van de laatste periode uit een lay-up ervoor zorgde dat de barki binnen was, haalde Ruckers de voeten van het gaspedaal.

Vier spelers van de winnaar registreerden dubbele cijfers: Byorn Ewyk 25 punten, Xavier Elburg, Jason Fisher en Safiero Fraser zestien, veertien om elf. Lagwijn Brondenstein was bij de Schakel met tien punten de enige speler die dubbele cijfers noteerde.

 

Yellow Birds-SCVU

Yellow Birds had het iets moeilijker tegen SCVU. Het was juist de tegenstander die met iets minder dan één minuut te gaan met 56-53 aan de leiding ging. Echter, Yellow Birds scoorde de laatste zes punten van de wedstrijd en trok de zege naar zich toe. Al die zes punten kwamen op naam van Dancell Leter, die in de slotseconden een lay-up scoorde en vier uit vier vrije worpen benutte.

Leter nam Yellow Birds uiteindelijk met zestien punten en vijftien rebounds bij de hand, terwijl Chaïef Wielingen, Shankar Persaud en Xaviro van Ams dertien, elf om tien punten bijdroegen. Earvin de Randamie was met twaalf punten de enige speler van SCVU die dubbele cijfers registreerde. Game 4 in beide series wordt zondagavond afgewerkt: Yellow Birds en SCVU treffen elkaar om half acht, Ruckers en De Schakel om kwart over negen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina