Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkneerlegging bij SBB om lonen

Werkneerlegging bij SBB om lonen

18/07/2019 05:01 - Van onze redactie

Dino Souprayen (r), ondervoorzitter van de bond, spreekt de leden toe tijdens de staking van februari.

Dino Souprayen (r), ondervoorzitter van de bond, spreekt de leden toe tijdens de staking van februari. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De bond bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft woensdag het werk neergelegd in een eis om betere beloning. Het gaat niet om loonsverhoging, maar om het hanteren van een betere koers voor de lonen die geïndexeerd zijn, zegt ondervoorzitter Dino Souprayen tegen de Ware Tijd.

De lonen zijn in US dollars vastgelegd, maar worden uitgekeerd tegen een koers van SRD 3,35. "We hoeven niet de formele koers van 7,50 te hanteren, maar vinden dat de directie wel een aanpassing kan plegen", meent Souprayen. Echter, de directie zou daar geen oor naar hebben. De bond en SBB-directeur Jerry A-Kum hebben al een hele poos een troebele relatie.

Van de directie kon geen commentaar worden verkregen. Echter, de krant verneemt uit verschillende bronnen dichtbij de leiding dat de directie verbaasd is over de staking, omdat partijen al geruime tijd in overleg zijn bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.

De raad kwam in beeld na de laatste actie van februari. Onder meer de scheefgroei binnen de organisatie wordt rechtgetrokken. Partijen zaten op 5 juli nog om de tafel. Reden voor de directie om de wenkbrauwen te fronsen over de actie.

Woensdagmiddag riep minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer partijen bijeen om de problemen te bepreken. Naar verluidt deelt de bond het resultaat van dit gesprek donderdag mee aan de leden, waarna besloten wordt  over het al dan niet voortzetten van de actie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina