Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal-voetballer tekent profcontract in Slowakije

Transvaal-voetballer Ivenzo Comvalius tekent profcontract in Slowakije

18/07/2019 20:46 - Marinio Balsemhof

Ivenzo Comvalius (links) heeft een driejarig profcontract getekend bij AS Trenčín.

Ivenzo Comvalius (links) heeft een driejarig profcontract getekend bij AS Trenčín.  

PARAMARIBO - Ivenzo Comvalius kan zijn geluk niet op. Donderdag is zijn jongensdroom in vervulling gegaan. Hij tekende namelijk een profcontract voor drie jaar bij AS Trenčín. "Het is een lekker gevoel", zegt de 22-jarige Surinaamse voetbalinternational vanuit Slowakije tegen de Ware Tijd.

De linkspoot, die tot aan zijn vertrek uit Suriname voor Transvaal uitkwam, liep de afgelopen weken stage bij zijn nieuwe club en imponeerde waardoor hij de aanbieding kreeg. "Ik ben heel blij en erg trots op mezelf en eenieder die een steentje heeft bijgedragen. Hiermee gaat mijn droom in vervulling." Hij wist al een paar dagen dat hij met succes zijn stage was doorgekomen, maar het grote nieuws kreeg hij formeel pas donderdag. "Ik had mijn contract al een paar dagen terug gezien, maar heb het pas vandaag getekend."

Comvalius speelt bij zijn eerste werkgever met shirtnummer twaalf. Hoewel de linksbuiten het van harte hoopt, denkt de Surinamer niet dat hij zaterdag al zijn debuut kan maken in de openingswedstrijd van de Fortuna Liga, de hoogste klasse van de Slowaakse competitie, tegen Senica. De snelle vleugelaanvaller wil er wel bij zijn in de tweede ontmoeting tegen Ružomberok.

Comvalius hoopt dat er in de toekomst meer Surinaamse spelers zullen slagen in het buitenland. Dat zal het nationale voetbal ten goede komen. Hij raadt de Surinamers aan om hard hun best te doen op de trainingen en zoveel mogelijk op te steken wat de coaches doceren. Ook moeten de voetballers geloof hebben in wat zij doen. "Je moet durven dromen. Je moet hard werken en niet opgeven. Je moet geloof hebben in wat je doet, dan komt het zeker goed. Ik geloof dat er na mij nog meer zullen volgen", besluit hij optimistisch.

Momenteel spelen onder anderen Roscello Vlijter (Telstar/Nederland) en Donnegy Fer (Portmore United/Jamaica) bij profclubs. Dimitri Apai heeft jaren gespeeld voor W Connection op Trinidad en Tobago, maar zit nu zonder club. Hij loopt momenteel stage bij het Belgische Beerschot, waar ook Stefano Rijssel heeft kunnen meetrainen. Onlangs vertrok ook doelman Sersinio Profijt naar Nederland. Hij liep er stage bij Odin '59.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina