Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SBB-personeel hervat werk

SBB-personeel hervat werk

18/07/2019 13:00 - Van onze redactie

SBB-personeel hervat werk

 

PARAMARIBO - Het personeel bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft donderdagochtend, met enig gemor, het werk hervat. Daags daarvoor was het werk neergelegd om de eis om betere lonen kracht bij te zetten. Woensdagmiddag deed minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer het beroep op de bond het werk te hervatten, nadat hij zowel de SBB-leiding als -bond had ontvangen.

De lonen van de werknemers zijn uitgedrukt in US dollars, maar worden uitgekeerd in SRD tegen een koers van 3,35. De bond wil een hogere koers, maar de directie zou hebben aangegeven dat het bedrijf dat niet kan dragen. De minister deelde de bond mee dat een hogere koers zal worden gehanteerd. Echter, dit zal afhangen van wat het bedrijf kan dragen.

Een ingangsdatum van de verhoging en de mate waarin de lonen zullen worden aangepast zijn niet genoemd. Dat was de reden waarom de leden donderdagochtend met enig gemopper het werk hebben hervat. Ondertussen worden de sessies tussen partijen ten overstaan van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname voortgezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina