Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering en VMS bereiken oplossing

Regering en VMS bereiken oplossing

18/07/2019 15:03 - Van onze redactie

Regering en VMS bereiken oplossing

 

PARAMARIBO - De regering en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) hebben een oplossing bereikt in het geschil. Dat meldt het Staatsziekenfonds (SZF) donderdagmiddag. Woensdagavond liet de VMS al weten dat haar actie met drie weken is opgeschort.

De belangenorganisatie zei daartoe besloten te hebben om president Bouterse, minister Elias van Volksgezondheid en het SZF de gelegenheid te geven over te gaan tot uitvoering van zaken die zondag, dinsdag en woensdag met haar zijn afgesproken.

Het SZF liet donderdag weten dat Bouterse heeft besloten dat door beide partijen uitvoering zal worden gegeven aan de financiële aspecten vervat in het 'Resumé' dat in 2018 is aangenomen. Het staatshoofd hakte de knoop door nadat hij zowel de VMS als het SZF had gehoord.

Voorts wordt door het SZF gemeld dat maandelijks een nog door de minister van Financiën vast te stellen bedrag aan extra middelen zal worden overgemaakt naar het SZF ten behoeve van de dienstverleners.

De eis van de VMS dat Humphrey Hasrat wordt vervangen als hoofd Medische Dienst van het SZF is volgens de verzekeraar niet gehonoreerd door de president. Wel heeft de regering alternatieven geboden om de communicatie tussen SZF en VMS wederom op gang te brengen.

Tot slot wordt aangegeven dat de regering en het SZF hopen dat met deze maatregelen de rust in de zorgsector terugkeert. "En dat het gemeenschappelijk belang, namelijk de zorg voor de patiënt en een gezonde samenleving, wederom vooropgesteld zal worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina