Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Emotioneel afscheid brandslachtoffers

Emotioneel afscheid brandslachtoffers

17/07/2019 18:45 - Gilliamo Orban

Vier kistjes en tegelijk vier lege plekken in de familie en in huis. Een smartelijk verlies voor de familie. Het afscheid van de vier kinderen die op 2 juli tijdens een woningbrand waren omgekomen, was zeer emotioneel.

Vier kistjes en tegelijk vier lege plekken in de familie en in huis. Een smartelijk verlies voor de familie. Het afscheid van de vier kinderen die op 2 juli tijdens een woningbrand waren omgekomen, was zeer emotioneel. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het was dinsdag een zwaar moment voor vooral familieleden tijdens het nemen van afscheid van de jonge kinderen die tijdens de woningbrand in Latour zijn omgekomen. Sommige personen onder wie de moeder van de jongens, waren zwaar geëmotioneerd. Er werden heel vaak emotionele kreten geuit en leden van het traumateam moesten mensen bijstaan om ervoor te zorgen dat ze niet neervielen. Een van hen moest ook naar de spoedeisende hulp vervoerd worden.

Hoewel de kisten open waren, konden de mensen de gezichten niet zien, omdat ze bedekt waren met bloemen. De lichamen van Teshiro (6), de tweeling Jayden en Jelaini (4) en Trushon (anderhalf) Van Hetten, zijn 2 juli bij de brand verkoold. De uitvaartdienst vond gisteren plaats in Ocer en de jonge kinderen zijn omstreeks zes uur 's avonds ter aarde besteld op de begraafplaats van Hodie Mihi Cras Tibi. De plechtigheden zijn bijgewoond door honderden mensen onder wie familieleden, vrienden, kennissen, buurtbewoners en hoogwaardigheidsbekleders.

"Ze waren echt zindelijke kinderen en konden vanaf hun eerste jaar bijna alles zelf doen. Teshiro, het oudste kind, was net een vader voor al zijn broers", zegt een familielid. Hoewel Teshiro alleen naar de winkel kon, mocht hij dat niet. Het familielid herinnert zich dat Jelaini de bendeleider was van de jongens. "Hij kwam altijd met de kwajongensstreken en gaf opdracht aan zijn broers om die uit te voeren en als je vroeg wie het kattenkwaad had uitgehaald, had niemand dat gedaan", haalde hij zijn neefjes voor de geest. De bijna twee jaar oude Trushon was de 'dansi man' onder de jongens.

"Zodra hij muziek hoorde, was hij aan het dansen." Jayden had bijna dezelfde streken als zijn tweelingpaar Jelaini. "Maar die was ietsje zachter dan Jelaini." Het waren volgens het familielid energieke jongens die bijvoorbeeld in de koelkast gingen om die leeg te halen. "Ondanks ze ondeugend waren, zijn ze toch lieve jongens geweest." Hij was onder de indruk van het respect, dat de jongens hadden ten opzichte van ouderen. "Ze hebben nooit een dag uitgescholden, ondanks de omgeving waar ze in opgroeiden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina