Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkers uitzendbedrijf al een maand thuis

Personeelsleden uitzendbedrijf al een maand thuis

16/07/2019 04:11 - Cheflin Paulus

Armand Zunder van de Algemene Werknemersbond (m) met een deel van het personeel van uitzendbedrijf  Isoper.

Armand Zunder van de Algemene Werknemersbond (m) met een deel van het personeel van uitzendbedrijf Isoper. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vrijdag zal het precies een maand zijn dat twintig werknemers van het uitzendbedrijf Isoper NV gedwongen thuis moeten blijven. De directie weigert hen weer aan te nemen, nadat de medewerkers op 19 juni de toegang tot het bedrijfsterrein van Staatsolie is ontzegd en voor hen ontslag is aangevraagd bij het ministerie van Arbeid.

Zij zitten thuis, nadat zij gevraagd hadden om betaling van een in juni 2017 beloofde loonsverhoging van 25 procent. Tijdens een persconferentie, in het Centrum van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO) aan de Limesgracht, is maandag bekendgemaakt dat de groep strijdbaar blijft. De werknemers hebben maandag een brief met eisen aan de directie overhandigd.

Een belangrijke eis is dat de mensen weer aan het werk willen. "We hebben gezinnen. Wij willen geen ruzie. Wij willen onze banen terug om onze gezinnen te verzorgen en om door te leven in deze moeilijke tijd. Wij hebben geen kwade bedoelingen ", waren enkele reacties van de bezorgde werknemers.

Armand Zunder van de Algemene Werknemersbond (AWB), vertelt dat een deel van de werkers vorige week gevraagd is om het werk te hervatten zonder medeweten van de bond en collega's. Hierop is gezamenlijk besloten dat de betrokkenen als groep weer aan de slag moeten, zo blijkt uit de brief.

Daarin eist de bond ook de beloofde loonsverhoging van 25 procent, uitbetaling van de volledige vakantietoelage en een toelage voor extreme werkomstandigheden. Deze arbeiders werken onder bijzonder gevaarlijke omstandigheden. Volgens de werknemers probeert de directie de groep uiteen te drijven door werknemers apart op te roepen.

Timothy Waterberg is ruim zes jaar in dienst van Isoper en kan zich niet voorstellen dat de directie haar beloften voor loonsverhoging niet nakomt. "Er was eerst gevraagd om vijftig procent, maar dat kon het bedrijf zich toen niet veroorloven en wij zijn akkoord gegaan met de helft. Het andere deel zou later volgen. Nu wij na jaren hierop aandringen, wil de directie ons bedanken, maar wij blijven vechten." 

Zunder zegt dat de bond volgens de wet handelt en de directie van Isoper NV juist tegen de regels ingaat. Het bedrijf draagt pensioengeld van de werknemers ook niet over. Nu wacht de AWB op een bericht van de directie om te onderhandelen. De directeur heeft om een gesprek met de vakorganisatie gevraagd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina