Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst voor Kaslan, remise voor Dos Ramos

Campeonato Zonal: Winst voor Kaslan, remise voor Dos Ramos

15/07/2019 02:28 - Terence Oosterwolde

Campeonato Zonal: Winst voor Kaslan, remise voor Dos Ramos

Catherine Kaslan (links) opende het toernooi met een winst op Manuela Gomez Saenz. Foto: collectie SSB  

PARAMARIBO - Catherine Kaslan behoort tot de tien schaaksters die zondag hun openingspartij in de Campeonato Zonal 2.3 Femenino 2019 in winst hebben omgezet. Surinames andere vertegenwoordigster, Rosangela dos Ramos, speelde remise.

Dos Ramos, meervoudig schaakkampioene van Suriname en Woman Fide Master (WFM), kreeg het in de eerste ronde direct moeilijk. In Cartagena, Colombia werd ze gekoppeld aan de 32-jarige Cubaanse Woman International Master Yerisbel Miranda Llanes, die met 2311 de hoogste Fide-rating heeft van alle 25 deelneemsters. Dos Ramos (1822) wist knap een remise uit het vuur te halen.

Kaslan (1846), eveneens WFM, haalde haar eerste winst binnen ten koste van de 23-jarige Manuela Gomez Saenz van Colombia (1545). Daardoor deelt ze de tweede plek met acht schaaksters onder wie de Woman Grandmasters (WGM) Oleiny Linares Napoles van Cuba en Irene Franco Valencia van Colombia. Koploper na de eerste ronde is Juliana Sofia Rico Velasco van Colombia, die een bye had en daardoor automatisch een punt kreeg.

Kaslan speelt maandag in de tweede ronde tegen de 36-jarige WGM Linares Napoles, die de op één na hoogste rating (2253) heeft in het toernooi. De Cubaanse versloeg in haar openingspartij de Colombiaanse Woman Candidate Master Ana Milena Onate (1818). Dos Ramos komt uit tegen Angie Paula van de Dominicaanse Republiek (1706). De 29-jarige speelde in haar eerste ontmoeting remise tegen Cristina Ocampo van Colombia (1979).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina