Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Halep wint Wimbledon na zege op Williams

Halep wint Wimbledon na overtuigende zege op Williams

13/07/2019 13:07

Simona Halep (links) met haar eerste Wimbledon-trofee. Serena Williams  behaalde de tweede plaats.

Simona Halep (links) met haar eerste Wimbledon-trofee. Serena Williams behaalde de tweede plaats. Foto: Glyn Kirk / AFP  

WIMBLEDON - Simona Halep heeft zaterdag voor de eerste keer in haar loopbaan Wimbledon op haar naam geschreven. De 27-jarige Roemeense was in een eenzijdige finale van het grandslamtoernooi in Londen veel te sterk voor Serena Williams.

De partij op de Centre Court duurde slechts 55 minuten: 6-2 en 6-2. Het is voor Williams al de derde grandslamfinale op rij die ze niet wint. De ervaren Amerikaanse reikte in 2018 tot de finale van Wimbledon én de US Open, maar zowel in Londen (winst Angelique Kerber) als in New York (zege Naomi Osaka) trok ze aan het kortste eind.

Halep, de eerste Roemeense Wimbledon-finaliste ooit, stond vier keer eerder in de finale van een grandslamtoernooi. De nummer zeven van de wereld schreef in 2018 Roland Garros op haar naam. In 2014 en 2017 verloor ze de finale in Parijs, terwijl ze in 2018 het onderspit dolf in de eindstrijd van de Australian Open.

Williams, die over de hele wedstrijd gezien liefst 25 onnodige fouten sloeg tegenover drie van Halep, speelde te onzorgvuldig om haar opponent aan het wankelen te brengen. Na een lange game op 2-4 brak Halep de Amerikaanse, waarna ze de wedstrijd met een love game in stijl afsloot en de tweede grandslamtitel uit haar loopbaan veroverde. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen