Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CBvS introduceert nieuwe financiële instrumenten

Centrale Bank introduceert nieuwe financiële instrumenten

13/07/2019 15:16

Centrale bank introduceert nieuwe financiële instrumenten

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is vrijdag gestart met de uitgifte van goudcertificaten en 'certificates of deposit'. De bank wil met deze financiële instrumenten een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van de binnenlandse financiële markten. De goudcertificaten zullen bijdragen aan modernisering van de monetaire beleidsvoering, aldus de CBvS zaterdag in een persbericht.

Met deze instrumenten biedt de bank in eerste instantie aan financiële instellingen beleggingsalternatieven voor de korte, middellange en lange termijn met aantrekkelijke rentepercentages. Bij voldoende interesse voor de beleggingsproducten zal de bank het grote publiek eveneens in de gelegenheid stellen om te beleggen in haar financiële instrumenten.

De goudcertificaten zijn volledig gedekt door het monetaire goud van de CBvS en worden uitgegeven in drie coupures, waarvan de nominale waarden in grammen fijn goud zijn uitgedrukt. Afhankelijk van de looptijd wordt over de nominale goudwaarde van de goudcertificaten een vaste rente vergoed, in goud uitgedrukt doch in Surinaams wettig betaalmiddel uitgekeerd, variërend tussen 2 procent en 3 procent op jaarbasis.

Deze financiële instrumenten van de bank markeren volgens de Centrale Bank een nieuwe fase in haar beleidsvoering, die haar in staat zal stellen om de liquiditeitenmassa in de economie effectiever te beheersen. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de website van de CBvS voor meer informatie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina