Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vier brandslachtoffertjes worden dinsdag begraven

Vier bij brand omgekomen kinderen worden dinsdag begraven

13/07/2019 00:02 - Van onze redactie

De woningbrand aan de Ellestraat die aan vier jonge kinderen het leven heeft gekost.

De woningbrand aan de Ellestraat die aan vier jonge kinderen het leven heeft gekost. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De begrafenis van de vier jonge brandslachtoffers, die op 2 juli in Latour zijn omgekomen, is dinsdag op de begraafplaats Hodi Mi Kras Tibi. De lijken zijn vrijdag vrijgegeven aan de familie. Dat bevestigt Humphrey van Hetten, grootvader van de overleden jongens. De Staat bekostigt de begrafenis. “Dit wordt een zware dag voor de familie”, zegt Van Hetten.

In het programma 1 voor 12 zegt de bekende regisseur dat hij geen woorden genoeg heeft om de samenleving te bedanken voor alle steun. "Ik wil het ook niet wagen om namen te noemen, want als ik dat moet doen, ben ik overmorgen nog niet klaar. Maar ik bedank alle bedrijven, scholen, kerkelijke gemeenschappen en anderen voor hun steun. Mijn familie en ik zijn het volk van Suriname zeer erkentelijk", zegt Van Hetten.

Tijdens de brand aan de Ellestraat waren de vier kinderen Van Hetten - Teshiro (5), de tweeling Jayden en Jelaini (4) en Trushon (1,5) alleen thuis. Hulp van buurtbewoners mocht niet baten, omdat de deuren gesloten bleken te zijn. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Op 2 juli is bij een woningbrand te Pontbuiten de peuter Delvano Eind (2) omgekomen. De redactie kon niet achterhalen of dit lijk ook is afgestaan aan de familie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina