Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel weg naar Mapane blijft uit

Herstel weg naar Mapane blijft uit

12/07/2019 05:51 - Merredith Bruce

De weg naar Mapane verkeert in een slechte staat.

De weg naar Mapane verkeert in een slechte staat. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Bewoners van omliggende dorpen kunnen de slechte staat waarin de weg naar Mapane verkeert niet langer aan. Ondanks toezeggingen vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is de weg niet hersteld, laat kapitein Frans Noordzee van het dorp Java aan de Ware Tijd weten. “Het ministerie heeft tot nu toe niets gedaan.”

Foto's en filmpjes die naar de redactie zijn gestuurd, laten zien hoe slecht de weg eraan toe is. "Je maakt allerlei dingen mee wanneer je je over de weg begeeft. Het duurt uren om erover te rijden", zegt de kapitein. Er is ook beeldmateriaal verstuurd naar de districtscommissaris (dc) van Para en het ministerie van OWT&C.

"De dc zegt dat we de weg moeten afsluiten en de minister zegt dat de weg spoedig aangepakt zal worden, maar er gebeurt nog niets", laat een frequente bezoeker aan het gebied weten. Dat de weg er zeer slecht aan toe is, wordt voor een groot deel toegeschreven aan houttransporteurs.

Ondanks de maatregel vanuit het commissariaat tegen de houttransporteurs om niet langer gebruik te maken van de weg, gebeurt dat nog steeds, zegt Noordzee. "Ze rijden met skidders over de weg en zo ontstaan er grote gaten. Daardoor zitten auto's vast. Er is geen controle." De bewoners hadden plannen om de plek te barricaderen, maar dat blijft voorlopig aangehouden.

Dc Armand Jurel van Para erkent dat er vaak is geklaagd over de slechte staat van de weg. Hij zegt dat vooral de regen hiermee te maken heeft. "Dat ligt niet aan de dc. Het is de natuur." De burgervader vertelt dat er in samenwerking met onder andere de politie, bestuursdienst en de houtunie "ergens in het midden van de weg" een controlepost is opgezet, bemand door buitengewoon agenten van politie, die erop moeten toezien dat zich geen houttransporteurs over de weg begeven. Dit geldt vooral voor de regentijd, want dan is de weg er slechter aan toe.

"De post doet haar best, maar de houttransporteurs houden zich niet altijd aan de bevelen. Dat is van de mensen hun gedrag zelf afhankelijk. Wie betrapt wordt, krijgt een boete." De dc zegt dat het regenweer maakt dat de herstelwerkzaamheden nog niet kunnen beginnen. "Het ministerie heeft een kijkje genomen en gaat na hoe de weg gerehabiliteerd kan worden." De minister van OWT&C was niet bereikbaar voor een reactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen