Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS: Duizenden illegalen worden uitgezet

VS: Duizenden illegalen worden uitgezet

11/07/2019 21:17

Amerikanen gaan regelmatig de straat op om te demonstreren tegen het immigratiebeleid van Trump.

Amerikanen gaan regelmatig de straat op om te demonstreren tegen het immigratiebeleid van Trump. Foto: EPA  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Trump gaat zondag, na het de eerste keer te hebben uitgesteld, beginnen met het massaal uitzetten van illegalen. De details zijn nog onduidelijk, maar naar verwachting zullen in circa tien grote steden meer dan tweeduizend mensen zonder verblijfsvergunning worden opgepakt.

De Amerikaanse immigratiedienst ICE zal een groot vangnet uitgooien. Medewerkers van de dienst gaan langs bij illegalen van wie ze gegevens hebben, en als daar meer mensen zonder verblijfsvergunning worden aangetroffen, zullen ook die worden meegenomen en op een vliegtuig naar hun thuisland worden gezet. Met name in Latino-gemeenschappen is de angst voor uitzetting groot.

In Miami bijvoorbeeld wonen naar schatting een half miljoen illegale immigranten. In de Latino-gemeenschap van Miami zijn veel vragen over de geplande uitzettingen. Iedereen kent wel iemand zonder verblijfsvergunning. Daarom opende de FIC een telefoonlijn waar mensen anoniem vragen kunnen stellen.

Er wordt de hele dag door gebeld, want er is veel onduidelijkheid. Ook illegalen hebben rechten, maar ze weten dat vaak niet. Zo mogen agenten niet zomaar naar binnen. Maar veruit de meeste vragen gaan over kinderen. Als die in de VS zijn geboren, hebben ze de Amerikaanse nationaliteit en worden ze dus niet uitgezet. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina