Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misbruikte tiener smeekt om hereniging met moeder

Misbruikte tiener smeekt om hereniging met moeder

11/07/2019 20:11

Misbruikte tiener smeekt om hereniging met moeder

 

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala en officier van justitie Mirella Van Dijk, waren woensdag zeer verbaasd over de verklaringen van een veertienjarig slachtoffer dat in een zedenzaak, als getuige is gehoord. Het meisje werd sinds haar negende seksueel misbruikt door haar broer en stiefvader. Hoewel de politierapporten zijn opgenomen in het dossier, spraken de blik en de reactie van de rechter en Van Dijk boekdelen.

De tiener voelde zich in het begin niet op haar gemak, maar de rechter probeerde haar toch aan het praten te krijgen. Ze verklaarde dat ze voor het eerst werd betast door haar broer toen ze nog samen in een opvangtehuis woonden. "Hij zei me altijd dat hij me gaat rammelen als ik iemand vertel." Het vermoeden bestaat dat zowel het slachtoffer als haar broer een psychische beperking heeft, echter moet de psychiater dat nog onderzoeken. Het meisje verklaarde dat haar stiefvader erbij stond wanneer ze door haar broer werd misbruikt.

Soms zette hij hem zelfs ertoe aan. "Hij wilde op de hoogte zijn hoe het gebeurde. Ik was bang dat hij me zou slaan", vervolgde ze, terwijl ze af en toe boos blikte naar haar stiefvader in de beklaagdenbank. De man zou ook gemeenschap hebben gehad met het meisje. Volgens de tiener gebeurde dat wanneer haar moeder sliep of niet thuis was. De broer heeft wel toegegeven, maar de stiefvader ontkent zijn aandeel. Het slachtoffer is in december van het vorig jaar, nadat de zaak aan het licht kwam, aan het toezicht van haar moeder ontnomen.

"Mag ik weer bij mijn moeder gaan wonen? Ze is altijd lief. Ik heb haar heel lang niet gezien en ik wil ook bij mijn broertje en zusje zijn. Ik wil niet meer naar de stichting", smeekte het slachtoffer. De rechter vroeg terstond aan de officier van justitie om er werk van te maken dat de moeder het kind mag bezoeken. Het slachtoffer vertelde dat ze de vrouw die haar begeleidt soms bedreigt en "soms ga ik ook met een mes naar school wanneer de andere kinderen me vervelen", aldus de tiener.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina