Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Ferrier blij met havo- en vwo-resultaten

Minister Ferrier blij met verbeterde Havo- en Vwo-resultaten

11/07/2019 15:14 - Naomi Hoever

Blije gezichten van geslaagden van het vwo.

Blije gezichten van geslaagden van het vwo. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Het gaat verder stijgen”, is de reactie van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over de verbeterde Havo- en Vwo-eindresultaten. De uitkomsten van de eindexamens op de havo- en vwo-scholen tonen een lichte stijging ten opzichte van het vorig schooljaar.

De resultaten van de vwo-scholen zijn woensdag bekendgemaakt. Op het havo gebeurde dat een dag eerder. "Het was een rustig jaar. Ik  heb heel goed contact met de onderwijsbonden. Ik vergader elke maand met de bonden", stelt de bewindsvrouw verder.

Ze zegt dat de wetgeving voor onderwijs op basisniveau nu in afrondende fase is. "Wanneer we ons gezamenlijk inzetten om de onderwijssituatie van alle kinderen te verbeteren komen we er wel. We hebben een heleboel stappen gezet om blijvend de situatie te verbeteren", spreekt de bewindsvrouw tevreden.

Dit schooljaar heeft 69 procent van de 1156 leerlingen die dit schooljaar aan het Vwo-eindexamen deden de eindstreep direct gehaald. Dit is een stijging van vijf procent ten opzichte van het vorig schooljaar. 180 leerlingen zijn afgewezen dat is gelijk aan 17 procent, terwijl 163 een herkansing hebben. Dat is gelijk aan 16,6 procent.

Op de havo-scholen is 52 procent van de 831 leerlingen direct geslaagd. Dit is acht procent meer dan het vorig schooljaar. 126 leerlingen (16,3 procent) hebben de eindstreep niet gehaald, terwijl 262 leerlingen (31 procent) een herkansing krijgen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen