Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consulaat tijdelijk gesloten vanwege inbraak

Consulaat Saint-Laurent tijdelijk gesloten vanwege inbraak

11/07/2019 13:16

Consulaat Saint-Laurent tijdelijk gesloten vanwege inbraak

 

PARAMARIBO - Op de dependance van het Consulaat Generaal van Suriname te Saint Laurent du Maroni , Frans-Guyana , heeft op 10 juli een inbraak plaatsgevonden. De dienstverlening vanuit het departement van het Ministerie van Buitenlandse Zaken sindsdien tijdelijk komen weg te vallen.

Hervatting van deze dienstverlening zal na afronding van het politioneel onderzoek tijdig worden bekendgemaakt, staat in een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf donderdag kunnen reizigers komende vanuit Saint Laurent naar Suriname een toeristenkaart betrekken bij de Douane nabij de veersteiger Albina. Voor overige Consulaire Diensten wordt verwezen naar het Consulaat Generaal in Cayenne.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt verder bekend dat een aantal toeristenkaarten, met de volgende serienummers 6473736 t/m 6474000 en 6476401 t/m 6478000 zijn ontvreemd en derhalve nietig zijn verklaard.

Ook zijn er paspoorten van personen, met de Surinaamse nationaliteit ontvreemd en nietig verklaard. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan om de dependance te Saint Laurent du Maroni, spoedig weer voor het publiek open te stellen en vraagt het nodige begrip van de samenleving.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina