Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe voertuigen geen privébezit politieagenten

Nieuwe voertuigen geen privébezit politieagenten

10/07/2019 05:17 - Beta Debidien

Regiocommandant Retitia Forster kijkt toe hoe ressortcommandant Mohanie Ramnath van het bureau Nieuw-Nickerie haar handtekening zet onder het document van overdracht.

Regiocommandant Retitia Forster kijkt toe hoe ressortcommandant Mohanie Ramnath van het bureau Nieuw-Nickerie haar handtekening zet onder het document van overdracht. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De vijf nieuwe voertuigen die de politie van Nickerie dinsdag heeft ontvangen, zullen efficiënt en effectief worden ingezet. “Met de komst van deze voertuigen zullen we nu sneller reageren op tips die wij binnenkrijgen”, beweert regiocommandant Retitia Forster.

Bij de overdracht van de voertuigen deed ze een dringend beroep op de ressortcommandanten om de wagens niet te gebruiken als hun privévoertuigen. "Jullie moeten erop toezien dat uw medewerkers deze voertuigen niet roekeloos besturen." Elke ressortcommandant heeft een formulier van overname ondertekend en een voertuig in ontvangst genomen.

Forster benadrukt ook dat agenten ervoor moeten zorgen dat zij de voertuigen goed onderhouden en op tijd aanbieden voor een servicebeurt. "U bent verantwoordelijk voor de voertuigen die u onder uw toezicht krijgt. De medewerkers die onder uw leiding de voertuigen zullen besturen zult u de nodige instructies moeten geven, want als er wat gebeurt, zult u ter verantwoording worden geroepen."

De regiocommandant merkt op dat er medewerkers zijn die onnodig roekeloos rijden. Daarom zijn er snelheidsbeperkingen aangebracht op de wegen die ook gelden voor de politie, met uitzondering van gevallen waarin dringend hulp geboden moet worden.

"Dan nog gaat u met gepaste spoed rijden met uw zwaailichten en sirene, maar u moet wel de nodige voorzichtigheid in acht nemen, zodat u geen brokken maakt in het verkeer. Alle ogen zijn op u als politieambtenaar gericht. Het zijn voertuigen die duur zijn aangeschaft vandaar dat we vragen om zorgvuldig ermee om te gaan", aldus Forster.  De voertuigen zijn verdeeld onder de politieposten Groot Henar, Paradise, Nieuw-Nickerie, Waldeck en Corantijnpolder.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina