Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Optreden tegen roekeloze buschauffeurs terecht’

‘Optreden tegen roekeloze buschauffeurs terecht’

09/07/2019 10:51 - Naomi Hoever

‘Optreden tegen roekeloze buschauffeurs terecht’

Van enkele PL-buschauffeurs is in het weekend de vergunning ingetrokken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het is terecht dat roekeloze buschauffeurs worden gestraft met een boete of intrekking van hun vergunning, vindt John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO). “Ze moeten hard worden aangepakt. Het kan niet zo zijn dat je je misdraagt. We praten met de bushouders maar het helpt niet. Ze denken alleen aan zichzelf, terwijl je per bus verantwoordelijk bent voor 26 levens. Je bent bezig de gemeenschap te dienen.”

De reactie van de PLO-voorman volgt nadat 33 buschauffeurs zijn beboet en tien busvergunningen zijn is ingetrokken. De politie heeft vrijdagochtend opgetreden tegen buschauffeurs in de omgeving van de Nieuw Weergevondenweg, Coesewijnestraat en Ephraïmszegen, samen met ambtenaren van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Drieëndertig buschauffeurs kregen een boete voor roekeloos rijden, omdat zij de veiligheid van het verkeer in gevaar gebracht of nodeloos belemmerd hebben. Daarnaast zijn er tien busvergunningen ingetrokken omdat de voorwaarden niet zijn nageleefd. De bussen werden bestuurd door chauffeurs die niet de voorgeschreven minimumleeftijd van 23 jaar hebben.

Bushouder Edmund Dundas zegt dat niemand tegen de regels mag handelen. "Het gedrag van de PL-chaffeurs baart zorgen. Ik ben radicaal en erger me er danig aan.  Als je iets verkeerd doet zijn er sancties. Ik hoop dat het geen karuwiwiri faya wordt en dat het niet om een incidentele controle gaat."

Hij stelt dat het ministerie was gestart om controleurs op straat te plaatsen. "Nu zie je ze ook niet meer." Dundas constateert wel dat met twee maten wordt gemeten. "Sommige buschauffeurs krijgen hun vergunning terug als ze iets onder de tafel geven. Weer andere krijgen die niet." Hij vermoedt dat het ministerie met de actie de publieke opinie wil beïnvloeden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen