Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staat betaalt begrafenis slachtoffers woningbrand

Staat dekt begrafeniskosten slachtoffers woningbrand

08/07/2019 19:09 - Merredith Bruce

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de spoedpersconferentie.

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de spoedpersconferentie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Staat dekt alle kosten voor de begrafenis van de slachtoffers bij de twee recente woningbranden. Dit heeft minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maandag medegedeeld op een spoedpersbijeenkomst naar aanleiding van deze gevallen. Er moet nog een offerte opgemaakt worden, om te weten hoeveel alles zal kosten.

In de woningbranden zijn vijf kinderen in het ressort Latour om het leven gekomen. Het gaat in het ene geval om vier kinderen (Ellestraat) en in het ander geval om één kindje (Petrusweg). Om te voorkomen dat zaken er ongestructureerd aan toegaan, heeft het ministerie opgeroepen om spullen zoveel mogelijk via het ministerie te doneren aan de familie van de slachtoffers.

Misiekaba: "Wie persoonlijk wil doneren, mag. Maar om te voorkomen dat we doubleren, wat ik al heb gezien de afgelopen dagen, is het goed dat we de zaak centraal houden." Voor donaties in de vorm van geld, heeft het ministerie de speciale girorekening 'Ook Ik Help' geopend. Misiekaba wees erop dat er aan de Ellestraat niet één maar twee woningen zijn afgebrand. Daarbij is Jozef Ansoe zijn woning, have en goed kwijtgeraakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina