Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland schenkt ‘s Lands Hospitaal apparatuur

Couveuseafdeling ‘s Lands Hospitaal ontvangt nieuwe apparatuur

06/07/2019 13:34

Minister Antoine Elias (vijfde vanuit links) samen met de directie van 's Lands Hospitaal en vertegenwoordigers van de Russische overheid (rechts).

Minister Antoine Elias (vijfde vanuit links) samen met de directie van 's Lands Hospitaal en vertegenwoordigers van de Russische overheid (rechts). Foto: NII  

PARAMARIBO - De couveuse-afdeling van ‘s Lands Hospitaal heeft vrijdag nieuwe apparatuur ontvangen van de Russische overheid. De donatie zal bijdragen aan de kwaliteit van het leven van baby’s die op deze afdeling verpleegd worden. Ook de operatiekamer van het ziekenhuis zal baat hebben bij deze geste. De schenking heeft een waarde van 136.350 US dollar, meldt het NII zaterdag in een persbericht.

Het gaat om vier baby-incubators met weegschaal, vier neonatale fototherapiebestralers, vier neonatale infraroodverwarmingen, een kunstmatig longventilatie-apparaat voor pasgeborenen dat is gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en een multifunctioneel apparaat voor inhalatie-anesthesie. Algemeen directeur Dayansankar Mathoera raakt niet uitgesproken over de geste.

"Omdat 's Lands Hospitaal in de eerste plaats een gespecialiseerd ziekenhuis voor moeder- en kindzorg is, ontvingen we dit aanbod met open armen en binnen de kortste keren, nog geen week, hadden we het formele verzoek om een donatie van de neonatale uitrusting ingediend, inclusief medische uitrusting." Mathoera verzekert dat de gedoneerde medische apparatuur in hoge mate zal bijdragen aan de uiterste professionele zorg die in het ziekenhuis wordt geëist.

Bij de symbolische overdracht van een warmte-lampapparaat waren aanwezig minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de vertegenwoordiger van de Russische ambassade voor Brazilië en Suriname, Jenna Chekova, de onderdirecteur van Volksgezondheid Robert Mohamed, de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Sachi Soekhoe, de medisch directeuren van 's Lands Hospitaal en AZP, respectievelijk Soenita Nannan Panday-Gopisingh en Lindy Liauw Kie Fa en de Russische technici Andrey Gordin en Ivan Pogudin.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen