Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontslag personeel Zorghotel ingetrokken

Ontslag personeel Zorghotel voorlopig van de baan

04/07/2019 07:55 - Gilliamo Orban

Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond, instrueert het personeel van het Zorghotel.

Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond, instrueert het personeel van het Zorghotel. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Het lijkt een nieuwe fase in een soap”, reageert Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond, op een persbericht van de leiding van het RCR Zorghotel waarin staat dat de ontslagaanvraag voor alle 46 medewerkers is ingetrokken.

Een ontstemde Zunder wijst erop dat de persverklaring totaal geen zekerheid schept voor het personeel, omdat er geen garantie wordt geboden. "De mensen zijn afhankelijk van de resultaten van rechtszaken. Het personeel wordt geblinddoekt en het is een eerste stap in een ravijn."

Directeur RedjinderThakoersingh stelt in het persbericht dat RCR Health Centre als gevolg van een vonnis op 6 juni een ontslagaanvraag had ingediend voor zijn personeel bij het ministerie van Arbeid. De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft vervolgens in de media bekendgemaakt het contract met het Zorghotel te beëindigen.

"Vanwege het feit dat RCR Zorghotel in afwachting is van de lopende rechtszaken en het geloof heeft in rechtvaardigheid in deze zaak, is heden, 3 juli 2019, besloten om onduidelijkheid bij het personeel weg te halen door het intrekken van deze aanvraag. Hierdoor kan het personeel in dienst blijven, totdat er meer duidelijkheid komt", staat opgetekend.

De directeur schrijft verder dat zolang er geen uitspraak is van de rechter, niet duidelijk is wat de impact van de veiling is voor RCR Health Centre. Hierdoor zijn de benodigde faciliteiten om medische diensten aan te bieden onveranderd.

Door het intrekken van de ontslagaanvraag, heeft RCR zijn personeel nog in dienst en kan de medische zorg worden gecontinueerd. Maar Zunder vraagt zich af hoe verder met het Zorghotel. "Het is momenteel leeg en een ziekeninstelling dient patiënten te hebben."

Desgevraagd beaamt SZF-directeur Rick Kromodihardjo dat de overeenkomst met het Zorghotel is opgezegd. "Omdat de kwalitatieve zorgverlening via RCR niet adequaat is gegarandeerd vanwege de inconsistentie aldaar. Tevens is de locatie geveild en het SZF kent geen andere locatie waar het RCR de diensten kan aanbieden", aldus Kromodihardjo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina