Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners niet gerust over stopzetting uitvaartpark

Bewoners Winti Wai nog niet gerustgesteld

04/07/2019 00:21 - Merredith Bruce

De bouwwerkzaamheden voor het uitvaartpark te Winti Wai liggen sinds enkele maanden stil.

De bouwwerkzaamheden voor het uitvaartpark te Winti Wai liggen sinds enkele maanden stil. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “We hebben alle stappen onder­nomen die we moesten ondernemen en nu is het afwachten.” Zo verwoordt Reuel Koanting de ‘stilte’ die er nu is rond het protest van buurtbewoners in Winti Wai tegen de komst van een uitvaartcentrum in de omgeving. Hij is de trekker van de groep.

De bewoners hebben enkele maanden terug fel geprotesteerd en hebben verschillende instanties, waaronder het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en De Nationale Assemblee afgelopen om dit te stuiten. Het uitvaartpark zal bestaan uit een begraafplaats, mortuarium en een crematorium.

De mensen wijzen erop dat er gevaarlijke stoffen zullen vrijkomen wat desastreus zal zijn voor de kinderrijke buurt. Nadat het ministerie van OWT&C opdracht gaf aan de onderneming MJ Poese om de bouwwerkzaamheden stop te zetten, zijn er geen bouwactiviteiten meer waargenomen op het terrein aan de Draibatrastraat.

"Voor ons heeft de actie effect gehad", zegt Koanting hierover. Tevreden is hij echter niet helemaal. "Ook al wordt er voorlopig niet meer gebouwd, we willen duidelijkheid wat er verder zal gebeuren. We willen de zekerheid dat er in de toekomst geen bouwwerkzaamheden meer zullen plaatsvinden."

De bewoners waren in maart van plan om een petitie in te dienen bij DNA maar door de lage opkomst is dat niet doorgegaan. Koanting laat zich echter niet ontmoedigen en blijft een oogje in het zeil houden.

De onderneming zei over een vergunning te beschikken om een uitvaartpark op te zetten. Echter was naar verluidt geen toestemming verleend voor een crematorium. Neville Pengel, voorlichter bij het ministerie van OWT&C, laat desgevraagd weten dat de ondernemer opnieuw een verzoek moet indienen waarin de aanpassingen duidelijk zijn aangegeven.

Wat de aanpassingen precies inhouden is niet duidelijk. Het is de krant niet gelukt om een reactie te vernemen van MJ Poese. Aan de redactie werd voorgehouden dat degene die bevoegd is om de pers te woord te staan, uitlandig is en pas na terugkeer kan reageren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen