Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM-directeur Gerard Lau geschorst

SLM-directeur Gerard Lau geschorst

03/07/2019 23:17 - Ivan Cairo

SLM-directeur Gerard Lau.

SLM-directeur Gerard Lau. Foto: dWT  

PARAMARIBO - SLM-directeur Gerard Lau is door de Raad van Commissarissen van het staatsbedrijf geschorst. Hij lag naar verluidt in de clinch met de raad nadat hij eigendunkelijk een overeenkomst was aangegaan voor de aankoop van een Airbus. De regering prefereert naar verluidt een Boeing 787 Dreamliner en zou over de aankoop daarvan al verregaande afspraken hebben met een leverancier.

Vernomen wordt dat Laus contract als directeur, dat de komende week verstrijkt, niet zal worden verlengd. Hij werd op 9 juli vorig jaar benoemd als algemeen directeur. Op die datum trad Steve Silos aan als directeur Financiële Zaken van de vliegmaatschappij. De positie van algemeen directeur bij de SLM werd vacant toen het contract van toenmalig directeur Robbi Lachmising verstreek en niet werd verlengd.

De vliegmaatschappij kwam vorig jaar negatief in de publiciteit vanwege beladingsperikelen die volgens ingewijden van invloed zouden kunnen zijn op de vliegveiligheid. Volgens de SLM en de regering was de vliegveiligheid nimmer in gevaar. Wel werd erkend dat zaken verbeterd moesten worden en werd het bedrijf dat op de internationale luchthaven te Zanderij vliegtuigen belaadde aan de kant gezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina