Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV komt met nieuw Visserij Managementplan

LVV komt met nieuw Visserij Managementplan

03/07/2019 22:27

Het directoraat Visserij van LVV voert hearings met belanghebbenden binnen de visserijsector.

Het directoraat Visserij van LVV voert hearings met belanghebbenden binnen de visserijsector. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) komt met een nieuw Visserij Managementplan (VMP). Het is volgens het NII onderdeel van het REBYC-II-project dat in maart 2016 begon en wordt uitgevoerd met de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Het directoraat Visserij houdt momenteel hearings met belanghebbenden binnen de sector. Hun input is van eminent belang. Het directoraat wil nauw overleg met de verschillende belanghebbenden om te komen tot formulering van beleidsdoelen voor duurzame exploitatie en beheer van de visserijbronnen.

Minister Rabin Parmessar heeft beloofd orde te brengen in de branche. Het REBYC-II-project heeft als doel om voedselverspilling te verminderen. Het richt zich verder op onder meer verbetering van de wetgeving, het verbeteren van de vangsttechnologie en het vergemakkelijken van het gebruik van duurzame bijvangst.

De bijeenkomsten in de districten Nickerie, Commewijne en Paramaribo hebben al plaatsgehad. Binnenkort worden Saramacca (Boskamp), Coronie en Marowijne (Galibi) aangedaan, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina