Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedurfde 'Welles II' doet publiek schaterlachen

Gedurfde 'Welles II' doet publiek schaterlachen

30/06/2019 09:32 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

De volledige cast van 'Welles II '- minus Welles - bij de première van de film op de rode loper.

De volledige cast van 'Welles II '- minus Welles - bij de première van de film op de rode loper. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Nog net vóór de zaal donker wordt praat regisseur, filmmaker en acteur Ruben Welles nog even over het grote drama van zijn gecrashte film 'Welles II'. Het was niet plezierig voor de gasten, die vol verwachting kwamen kijken, om te vernemen dat de film niet doorgaat. Op de première, 31 mei, werden uiteindelijk dertig minuten van de film getoond die het verwachtingspatroon eigenlijk nog meer verhoogden, want wat het publiek toen te zien kreeg was al behoorlijk spannend en grappig.

"Ik heb gehuild jongens. Mi krey, mi krey yere, het was echt zwaar voor mij om jullie te zeggen dat die film er niet was, maar toen heeft Enver gesproken en jullie waren bereid me te ondersteunen. Ik ben jullie eeuwig dankbaar en hoop dat jullie nu echt zullen genieten van de film", lacht  Welles blij.

Hij vertelt dat hij veel - eigenlijk bijna alles - zelf had gedaan en dat dit waarschijnlijk ook ten grondslag lag aan het feit dat er een aantal dingen fout zijn gegaan. Welles heeft beloofd de volgende keer met een groter team te werken, dat hem wat werk uit handen zal nemen. Dan start 'Welles II', die langer dan een uur duurt.

Vanaf de eerste scene weet Welles het publiek - wel veel minder dan bij de première - te imponeren met een gewaagde scene. Daarna is de film een rollercoaster, waarbij het leven van Welles als taxichauffeur breedvoerig wordt belicht en ook de gekke dingen die je in het beroep kan meemaken.

De film neemt een emotionele wending wanneer Welles oude vrienden tegenkomt en vervelend nieuws verneemt over Amara - zijn grote liefde - en Stanga. De scènes volgen elkaar in rap tempo op en er is werkelijk geen saai moment in de film. Stanga die wakker wordt uit zijn maandenlange coma, Enver de gangster, de nieuwe vrienden van Welles die hij in de gevangenis heeft ontmoet en nog veel meer kiek.

"Sommige dingen kloppen niet! Bijvoorbeeld toen zijn auto strandde zonder benzine. Want als je de omgeving kent, weet je dat het niet zo ver is van een pompstation, maar ik neem aan dat niet eenieder die buurt kent. Maar het was echt leuk. En de acteurs zijn heel goed. De uitspraak was niet bij allemaal zo 'origineel', maar zoals het op het beeld was, prima hoor. Ik ben nu al enthousiast voor deel III", vertelt Miranda Shakison.

"Un lafu echt yere! Eeey Welles laat het niet zo lang duren voordat we deel drie zien hoor", schreeuwt ze de acteur toe. Welles geeft haar breed lachend twee thumbs up.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina