Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Foei regering!

COMMENTAAR: Foei regering!

29/06/2019 12:00

COMMENTAAR: Foei regering!

 

DE OVERHEID HEEFT bij monde van districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Marowijne ZuidWest aan de Kibii Foundation in Moengo laten weten dat er een middelbare school zal worden opgezet in het gebouw waar de stichting is gehuisvest. Met machtsvertoon ging de dc binnen bij Kibii waarbij enkele kunstwerken zijn vernietigd.

Dat gedrag is een dc en regering onwaardig. Als ambtenaar in dienst van de overheid heeft Pinas als een visionair leider compensatie ingevuld waar de overheid het heeft laten afweten. Tijdens de Binnenlandse Oorlog, die voor een groot deel in Moengo en omgeving heeft gewoed, zijn niet alleen materiële zaken kapotgegaan. De lokale bevolking is ontwricht in haar manier van leven. Zonder enig programma om de getraumatiseerden tegemoet te komen in stad en binnenland, was het business as usual, met een gedesillusioneerd Moengo als gevolg waar geweld en bandeloosheid aan de orde van de dag waren, evenals in Albina.

Het is barbaars dat een persoon, naar wie de overheid wijst omdat die een schamel overheidssalaris krijgt, toch in staat is een internationaal publiek te interesseren voor zijn geloof in Moengo, maar hem de tools daartoe afhandig worden gemaakt. Pinas probeert kinderen die een zodanige achterstand hebben dat ze niet mee kunnen op school, te stimuleren iets positiefs uit zichzelf te halen. Hun zelfvertrouwen op te krikken om ervoor te zorgen dat ze een bepaalde eigen waarde herwinnen en veilig zijn in hun woonplaats. De Pyramide van Maslow laat zien dat dat de eerste noden zijn waarin voorzien moet worden. De overheid moet zich schamen dat zij dit initiatief niet zelf heeft bedacht.

De boodschap dat men een middelbare school wil opzetten in Moengo is niet nieuw. Handig verzwijgt zij dat er in aanloop naar de verkiezingen op 11 mei 2015 al een naambord was onthuld voor een vos-scholencomplex te OS Zinkkampoe. Want daarna is niet eens een steen in de grond gezet op die locatie. Nu even snel-snel een school inrichten in het gebouw waarin de Kibii Foundation heeft geïnvesteerd, toont de paniekerige noodzaak aan van deze regering voor wapenfeiten op weg naar weer eens verkiezingen volgend jaar.

Als het de regering werkelijk om het Moengonese kind ging, stond de school er trouwens al een jaar na de onthulling van het naambord te OS Zinkkampoe. En ook al is de regering plots wel van plan om te handelen in voordeel van het Moengonese kind, dan niet op zo'n onbeschofte manier. Foei regering!.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina