Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SPA protesteert tegen verlaging numerus fixus

Castelen: ‘Besluit verlaging numerus fixus terugdraaien’

29/06/2019 16:15 - Naomi Hoever

Castelen: ‘Besluit verlaging numerus fixus terugdraaien’

 

PARAMARIBO - “We gaan niet accepteren dat de kansen voor studenten worden weggenomen. Wi e pina datra fu luku un Volksgezondheid. Da we go teki Cubaan kon. Stel dat dit besluit goed is, want er moeten ook artsen naar het binnenland. Als dit niet genoeg is dan verlaag je de numerus fixus van zestig naar twintig. Je komt aan de dromen van jonge studenten die arts willen worden”, trekt voorzitter Guno Castelen van de SPA fel van leer op een partijcongres.

Het besluit om de numerus fixus te verlagen is vastgelegd in een beschikking van 28 juni afkomstig van de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier. Castelen: "In plaats dat we kansen creëren voor jongeren, wordt  er een beleid gevoerd van uitsluiten." De SPA protesteert hiertegen.

"We roepen de president op om de maatregel onmiddellijk terug te draaien. Mi begi tangi tangi draai a besluit terug. Me begi yu draai anu pari a boto." Castelen sprak op een  vergadering van de partij om een nieuw bestuur te kiezen. Hij is voor de derde keer op rij gekozen als voorzitter voor de periode van vijf jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen