Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement al drie maanden ‘off’

Jeugdparlement al drie maanden ‘off’

28/06/2019 18:12 - Merredith Bruce

Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) zijn al bijkans drie maanden niet bij elkaar gekomen om te vergaderen. De reden is het wachten op de uitkering van vergoeding voor vergaderkosten over de afgelopen zes maanden, vanuit het ministerie van Sporten Jeugdzaken.

"Er zijn veel dingen die we met elkaar moeten bespreken, vooral op onderwijsgebied", zegt voorzitter Kelvin Koniki tegen de Ware Tijd. Hoewel de begroting van het ministerie al is goedgekeurd, blijven de gelden uit. Aan het jeugdparlement zou zijn medegedeeld dat er nu gewacht wordt op het "proces van autorisatieverlening", zegt Koniki. Minister Lalinie Gopal was donderdag niet bereikbaar voor een reactie.

Het Staatsbesluit van het Nationaal Jeugdinstituut onder wie het jeugdparlement valt, noemt geen maximum termijn over het buiten functie zijn van het orgaan. Wel eindigt het lidmaatschap van een jeugdparlementariër, door onder meer afwezigheid wegens ongegronde reden gedurende een aaneengesloten periode van drie maanden.

De vergaderkosten worden besteed aan transport en accommodatie voor leden uit de districten om de vergaderingen in de stad bij te wonen. Hoe groot het achterstallig bedrag is, is niet duidelijk. "De leden zijn misnoegd en benaderen ons om te vragen wanneer we zullen vergaderen. Wij koppelen dan terug met het ministerie", zegt Koniki.

Hoewel er achter de schermen toch geprobeerd wordt om het werk voort te zetten, blijft de noodzaak om bij elkaar te komen er, stelt de NJP-voorzitter. "Want dan hoor je de verschillende meningen, zaken worden sneller en effectiever aangepakt en besluiten worden sneller genomen."

Richenell Trustfull, voorzitter van de Jeugdadviesraad die het jeugdparlement adviseert, onderkent de noodzaak om bijeen te komen. "Door middel van vergaderingen worden meningen vertolkt. Wanneer de vergaderingen uitblijven, heeft dat invloed op het jeugdparlement, omdat het zijn taak niet kan uitvoeren." Trustfull zegt dat de Jeugdadviesraad wel zou kunnen bemiddelen in deze, mits dat wordt gevraagd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina