Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders varen donderdag weer

Boothouders varen donderdag weer

27/06/2019 00:04 - Gilliamo Orban

Boten bij de Platte brug aan de Waterkant in Paramaribo.

Boten bij de Platte brug aan de Waterkant in Paramaribo. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - "Zolang er geen oplossing komt varen we niet!" dreigde Kishen Sital, woordvoerder van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC), woensdag in gesprek met de Ware Tijd. Van die krasse taal was in de avonduren niets te merken. De boothouders hebben woensdagavond na een algemene ledenvergadering besloten donderdag gewoon te varen.

Ongeveer zeventig boothouders die de vaarroutes Paramaribo-Meerzorg, Leonsberg-Nieuw-Amsterdam, Domburg-Laarwijk, Mariënburg-Johanna Margaretha en Montressort- Kronenburg onderhouden, besloten woensdag in actie te gaan. Ze wachten namelijk al twee jaar op hun brandstofcompensatie. "Als we de brandstofcompensatie niet krijgen, zullen we ons tarief verhogen van SRD 1,75 naar SRD 3,80", waarschuwde Sital.

Zijn organisatie kreeg dinsdag van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie te horen dat ze de compensatie kunnen vergeten. Oud-BOVC-voorzitter Michel Nathoe had namelijk met ex-OWT en C-minister Jerry Miranda een intentieverklaring getekend waarin was opgenomen dat de subsidie zou worden afgebouwd. De boothouders distantiëren zich van die afspraak.

Neville Pengel, voorlichtingscoördinator van OWT en C, zegt dat de boothouders rekening moeten houden met de overeenkomst die door hun voormalige voorzitter is getekend. Het is daarom niet de schuld van het ministerie dat ze hun brandstofcompensatie niet meer hebben gekregen. Nathoe heeft niet gereageerd op verzoeken van de Ware Tijd voor een reactie. De BOVC heeft vrijdag weer een gesprek met Chotkan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina