Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oversteek naar Paramaribo lam door actie boothouders

Oversteek naar Paramaribo lam door actie boothouders

26/06/2019 12:31 - Gilliamo Orban

Oversteek naar Paramaribo lam door actie boothouders

Deze mensen werden woensdagochtend onaangenaam verrast. De oversteek naar Paramaribo was niet mogelijk door een staking van de boothouders. Foto: Gilliamo Orban  

PARAMARIBO - Veel mensen konden woensdag de oversteek van Meerzorg naar Paramaribo niet doen. Ongeveer zeventig boothouders, die vijf vaarroutes op de Suriname- en Commewijnerivier onderhouden, hebben namelijk hun boten aan de ketting gelegd. Ze menen al twee jaar geen brandstofcompensatie te hebben ontvangen.

"Zolang er geen oplossing komt varen we niet", benadrukt Kishen Sital, woordvoerder van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC), tegenover de Ware Tijd. De vaarroutes Paramaribo-Meerzorg, Leonsberg-Nieuw-Amsterdam, Domburg-Laarwijk, Mariënburg-Johanna Margaretha en Montressort-Kronenburg lijden onder de actie.

Medewerkers van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) te Meerzorg hadden woensdagmorgen handenvol werk, aangezien de vele gestrande burgers slechts met de pendelbussen naar Paramaribo konden. Bussen die andere routes onderhouden,  werden ingezet om de mensen te vervoeren.

Sital zegt dat de BOVC dinsdag heeft gesproken met minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie die hen heeft meegedeeld dat ze de brandstofcompensatie niet zullen krijgen. De bewindsman wees hen erop dat er destijds een intentieverklaring is getekend met de voormalige BOVC-voorzitter Michel Nathoe om de subsidie af te bouwen. "Wij hebben nooit toestemming gegeven om dat te doen", zeggen de boothouders in koor.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen