Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX

Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX

26/06/2019 21:45

Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen.

Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen. Foto: AP  

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen.

Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen aan CNN. Een fout in het systeem zou het toestel als het ware "naar beneden duwen". Als gevolg van de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden.

Boeing liet in een verklaring weten dat het nauw samenwerkt met de FAA om potentiële risico's aan het licht te brengen en op te lossen en dat daar onlangs sprake van was.Ook Boeing liet zich niet uit over details van het probleem. Boeing-baas Dennis Muilenberg zei woensdag dat de eerste vluchten met het toestel mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden.

De Amerikaanse vliegmaatschappij United Airlines gaf woensdag aan dat de nieuwe fout reden is om het in gebruik nemen van het toestel uit te stellen. Dat gebeurt nu pas op 3 september, waardoor ruim 1900 vluchten in augustus geannuleerd worden. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina