Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Financiële problemen oorzaak ontslag personeel

Financiële problemen dwingen RCR Zorghotel tot ontslag personeel

26/06/2019 05:24 - Gilliamo Orban

Een deel van het personeel van het Zorghotel.

Een deel van het personeel van het Zorghotel. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Door financiële problemen is het RCR Zorghotel genoodzaakt om al zijn 46 personeelsleden te ontslaan. Dat deelt directeur Redjinder Thakoersingh schriftelijk mee aan de Ware Tijd. Hij legt uit dat op verzoek van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) de rechter onlangs het Zorghotel heeft veroordeeld tot overname van de lopende arbeidsovereenkomsten met het personeel.

"Door bedrijfseconomische redenen waarbij de grootste zorgverzekeraar, de stichting Staatziekenfonds, haar financiële verplichtingen tegenover RCR Zorghotel niet nakomt en de gevolgen van de veiling van het Zorghotel, is het niet in staat om de onderneming voort te zetten. Daarom heeft het een ontslagvergunning aangevraagd voor al haar personeel dat hierover is ingelicht", stelt Thakoersingh.

De directeur meent dat de veiling van het RCR Zorghotel in februari niet op een eerlijke manier heeft plaatsgevonden, omdat de banken ernstig in gebreke zijn geweest. "Dat zijn ze nog steeds met betrekking tot hun zorgplicht." Hij wijst erop dat de banken ondertussen ook de akte van cessie hebben ingezet voor het verhalen van een restschuld zonder het geven van een afrekening van de veiling.

"Door deze cessie, betalen de verzekeraars het Zorghotel niet voor geleverde diensten", aldus Thakoersingh. De organisatie heeft hierdoor problemen om haar financiële verplichtingen na te komen tegenover het personeel. Het AZP zou volgens afspraak een schriftelijk verzoek sturen naar RCR Zorghotel over welke gegevens ze wensten te ontvangen om het personeel over te nemen. Dat is het ziekenhuis niet nagekomen, waardoor het Zorghotel de beëindigingsovereenkomsten, die intussen door het personeel waren getekend, op 28 februari nietig heeft verklaard.

Deze situatie heeft binnen het Zorghotel voor heel veel onrust gezorgd, omdat na het tekenen en door het uitblijven van een reactie van het AZP, het personeel zich misleid heeft gevoeld, omdat er geen gevolg is geweest aan hetgeen hun is voorgehouden. De directeur wijst erop dat de bond vanaf februari druk uitvoert op het RCR Zorghotel om een afkoopregeling. De bond heeft volgens hem een voorstel gedaan in strijd met alle redelijkheid en billijkheid. "RCR Zorghotel vindt het vooralsnog onnodig om verdere gesprekken te voeren over een afkoopregeling, omdat er nog rechtszaken lopen en omdat RCR gelden moet ontvangen van de zorgverzekeraars, in het bijzonder het SZF", aldus Thakoersingh.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina